top of page
Search
  • Writer's picturePura Ira

Cum functioneaza razele ultra-violete?

Updated: Mar 25, 2020

Razele ultraviolete, se gasesc in spectrul electromagnetic intre lumina vizibila si razele X, si poate fi descrisa ca radiatie invizibila. Pentru a elimina microorganismele, razele UV trebuie practic sa loveasca celula. Energia UV strapunge invelisul exterior al celulei, trece prin corpul celulei si distruge DNA-ul, prevenind reproducerea.


Eficienţa dezinfecţiei cu lumină ultravioletă UV-C, care atinge valori de până la 99,99% asupra mucegaiurilor, bacteriilor, virusurilor şi a altor agenţi patogeni prezenţi în spaţiile de producţie industrială şi office, este datorată principiului unic de acţiune, prin care ADN-ul microorganismelor este distrus definitiv, fără a mai exista posibilitatea multiplicării acestora.


Principii de functionare: emit flux indirect refrectat de radiatii "LBA-UV C" la lungime de unda = 253.7 nm, unde edficacitatea este maxima, distrugand irevocabil bacterii, virusi, mucegaiuri, fungi, si oricare alte microorganisme. Lampile sunt destinate in ridicarea si mentinerea nivelului de puritate microbiologica in salile de operatie, laboratoare, farmacii, in industria alimentara, cosmetica, farmaceutica, spitale, hale de productie, .. etc.


Aplicatii (atentie! Spatiile trebuie parasite imediat dupa pornirea lampilor, intrucat razele pot afecta pielea si ochii)

unitati sanitare, spitale si cabinete medicale; unitati scolare restaurante, cafenele, hoteluri institutii publice si private

birouri

spatii rezidentiale - dormitoare, bai, spatii de zi etc muzee farmacii

saloane de coafura si infrumusetare linii de productie din industria alimentara, cosmetica, farmaceutica, electronica etc.


13 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page